Гутериш призова Базум да бъде освободен, предава БТА. В изявление на

...
Гутериш призова Базум да бъде освободен, предава БТА.
В изявление на
Коментари Харесай

Гутериш призова сваления нигерийски президент да бъде освободен

Гутериш прикани Базум да бъде освободен, предава Българска телеграфна агенция.

В изказване на Организация на обединените нации се споделя, че генералният секретар осъжда " ужасните условия, в които живеят президентът Базум и фамилията му ".

Според американската телевизия Си Ен Ен Базум е изолиран от контакти с други хора и е хранен единствено с несварени макаронени произведения и ориз.

Вашингтон пък разгласи, че е мощно смутен за здравето на нигерския президент Мохамед Базум след военния прелом на 26 юли, предадоха международните организации.

Безпокойството бе изразено от представителя на Държавния департамент Матю Милър след телефонен диалог сред посланик номер едно на Съединени американски щати Антъни Блинкън и сваления нигерски държавен глава.

Същевременно някогашен емир на Нигерия разгласи, че е в Ниамей за посредническа задача с хунтата, съобщи Франс прес.

Става дума за някогашния емир на Кано - Сануси Ламидо Сануси. Той заяви, че е разговарял с военачалник Абдурахман Чиани, който се самопровъзгласи за водач на Нигер, и че ще се върне в Нигерия, с цел да съобщи на нигерийския президент Бола Тинубу обръщение от генерала. Бившият емир сподели, че не е емисар в Нигер, пратен там от нигерийското държавно управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР