GusGus e eдна от най-влиятелните, опияняващи и харизматични електронни групи

...
GusGus e eдна от най-влиятелните, опияняващи и харизматични електронни групи
Коментари Харесай

Култовите исландци GusGus с грандиозен концерт в София на 10-ти май!

GusGus e eдна от най-влиятелните, опияняващи и харизматични електронни групи на актуалната денс сцена. С автентичен бленд от мелодично техно, хаус, трип-хоп и електро-поп, GusGus основават своята неповторимa диря в електронната музика към този момент повече от 20 години. Емблематичният лайв на GusGus e събитие, което наложително би трябвало да преживеете онлайн. На 10-ти май /петък/ в новооткрития клуб Music Jam на ул. Пиротска 5, паметните исландици ще изнесат своето най-мащабно шоу в България до в този момент. Бандата идва със свое лично осветяване и особено основани визии, които ще бъдат прожектирани на голям LED екран с повърхност от над 30м2. Българската аудитория ще стане очевидец на премиерата на чисто новия видео клип на GusGus, както и ще може да чуе извънредно нови неиздадени части на бандата.
Arabian Horse, Over, Airwaves, Crossfade, Deep Inside, Add This Song и Featherlight са единствено част от шлагерите на GusGus покорили милиони меломани по целия свят с магическите си звукови пейзажи, завлядяващи вокали и трансформирали бандатата в самобитна артистична институция, експериментираща със тон, визия и наличие.
GusGus звучи необичайно на български, само че името на исландците идва от кино лентата на немския режисьор Райнер Вернер Фасбиндер - „ Страхът изяжда душата ", разказващ за марокански гастарбайтер, който се влюбва буйно в германка, по-възрастна от него. Една от сцените съставлява нормално готвене на кус-кус, който персонажът на любовника произнася като „ гус-гус ".Исландците намират това за извънредно секси, заради което взимат репликата за тяхно креативно название. Така от далечната 1995 исладците Biggi Veira и Daníel Haraldsson подписват провокиращите си музикални опити, като последният им десети студиен албум “Lies are more flexible ” излезе през 2018 година.
Самуил Кехайов ака Sayulke, Мартин Илиев и Деница Чакърова, които са резидент ди-джейте на клубната вечер за скандинавски музика и просвета Nordic SoundScapes , уместно ще рамкират вечерта със особено подбрана селекция от скандинавска инди и електронна музика, която ще ви отнесе в напълно различен свят и по този начин чак до след изгрев слънце. Очаква ни еднагореща майска нощ със 100% скандинавска музика, която сигурно ще помним дълго време.
Билети за концерта на GusGus на 10-ти май в столичния Music Jam Club може да намерите на следните места:
Онлайн: http://bit.ly/GusGus2019 (чрез системата на PaySera); на каса в Магазин На Тъмно /ул. Иван Вазов 13/ или може да поръчате билет по пощальон на 0886 126 995. Билети на място в  деня на концерта на входа на клуба също ще се продават.
Следете събитието във facebook: https://www.facebook.com/events/319339965434345/
Клуб Music Jam се намира на улица Пиротска 5 (бившето кино Македония, екс Блек Бокс). Вратите на клуба ще отворят в 22.30, а GusGus се чакат да се качат на сцена малко след среднощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР