Гурбетът остави Смолянско без квалифицирани кадри. Все повече недостигът на

...
Гурбетът остави Смолянско без квалифицирани кадри. Все повече недостигът на
Коментари Харесай

Тук дават 2 бона заплата, но желаещи няма

Гурбетът остави Смолянско без квалифицирани фрагменти. Все повече дефицитът на работна ръка се усеща в района поради всеобщото обезлюдяване в посока Западна Европа.

Трудно се намират мераклии даже за 2000 лв. на месец работна заплата, пише 24smolian.com.

Поне това излиза наяве от оповестените предложения за работа на трудовите тържища в района през втората половина на януари. От началото на годината стоят непопълнени места за висшисти в Смолянско. Търсят се механици на промишлено съоръжение, както и техници на електрически машини и апарати.

Месечното възнаграждение е до 2 бона, а условието-висше или средно-техническо обучение.

 

 

Бизнесът изнемогва и в търсенето на фрагменти в туризма. Няма мераклии за админи в хотели, бармани, готвачи, камериерки, сервитьори, като обявите изобилстват в региона.

Търсят се още шивачи, миячи, техници, монтьори, дърводелци, учители, възпитатели. Заплащането при другите предложения обаче е всичко друго, само че не и „ атрактивно “. Предлаганите хонорари са от 460 до 900 лв..

„ Огромно количество квалифицирани работна ръка се изнесе от района. Качествени фрагменти отпътуват на Запад с задачите си фамилии. Скоро време ще би трябвало да се внасят чиновници от трети страни “, разясняват работодатели. Думите им се удостоверяват и от неналичието на хора за работни места с 4-цифрено възнаграждение.

Прави усещане, че от началото на годината липсват обяви за работа зад граница в трудовите тържища.

Както към този момент писахме, районът понижава с към 2000 души годишно. Прогнозите на статистиците за идващите десетилетия пък са едни от най-мрачните за страната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР