Гумената настилка на пистата за лека атлетика е надупчена като

...
Гумената настилка на пистата за лека атлетика е надупчена като
Коментари Харесай

Корупция за милиони: защо в България никнат стадиони из селата

Гумената настилка на пистата за лека атлетика е надупчена като швейцарско сирене, козирката над трибуните се разпада, асансьорите въобще не работят, а външната мазилка на постройката се рони и без да я докосваш. Състоянието на стадиона в Костенец е безутешно, без значение че единствено преди шест години е бил главно саниран с близо 2 милиона евро от Европейски Съюз. По следите на европейските милиони, потънали в градежа и ремонта на голям брой спортни уреди със съмнителна изгода потегля журналистката от ARD Андреа Беер.

Репортажът ни среща с 16-годишната Габриела, която тренира лека атлетика в Костенец. Момичето внимава доста къде стъпва, до момента в който тренира 100 метра безпрепятствено тичане, тъй като цялата настилка на пистата е в дупки. Габриела споделя, че доста от трениращите постоянно се спъват и падат, въпреки че употребяват обувки с шпайкове.

Български странности - пистата е квадратна, вместо овална

Самата лекоатлетическа писта също е повече от странна: вместо овална, каквато е формата на сходни спортни уреди в целия свят, в Костенец тя е квадратна. Когато спортистите тичат, им се постанова да минават през тревната повърхност, с цел да избегнат ъглите. Нещо повече: в единия завършек на стадиона спортистите са принудени да заобикалят огромен бял дирек и електрическо табло. Да тичаш там е " съвсем невероятно ", споделя Габриела.

А треньорката Добромира Пенчева се тормози за здравето на младите спортисти и на посетителите, защото козирката над трибуните просто се разпада. Тя споделя, че неин сътрудник, също треньор, се опитвал с топка да отстреля падащите дъски от козирката, с цел да не наранят някой от спортистите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР