Гуин Шотуел отговаря за ежедневните операции и развитието на космическата

...
Гуин Шотуел отговаря за ежедневните операции и развитието на космическата
Коментари Харесай

Шефът на НАСА: Не Илон Мъск управлява SpaceX

Гуин Шотуел дава отговор за ежедневните интервенции и развиването на галактическата компания
НАСА е заложила доста на SpaceX. Частната компания е от решаващо значение за връщането на американците на Луната, изстрелването на сонди в далечния космос и снабдяването на МКС. Засега очакванията се отплащат, а SpaceX е по-надежден сътрудник от Boeing. Въпреки това личността на Илон Мъск постоянно провокира разделяне.

В изявление за NPR шефът на НАСА Бил Нелсън съобщи, че не се тормози за десетките милиарди долари от бюджета, дадени на SpaceX, тъй като знае, че компанията не се ръководи от Мъск.

" Вземането на решения от Мъск провокира огромно внимание през последните години, когато става дума за някои от другите му компании, Twitter и Tesla ", попита интервюиращият Скот Детроу. " Притеснявате ли се, че толкоз огромна част от проектите на НАСА са в ръцете на Илон Мъск? "

" Илон Мъск... едно от най-важните решения, които той взе, в действителност е, че избра президент на име Гуин Шотуел ", възрази Нелсън. " Именно тя ръководи SpaceX. Тя е отлична. Така че нямам терзания. "

Покупката на Twitter в началото разтревожила НАСА, където си помислили, че Мъск може да загуби " галактическия си фокус ".

" Кажете ми, че разсейването, което Илон може да има в Twitter, няма да се отрази на SpaceX ", попитал преди време Нелсън попитал Шотуел.

В отговор тя го успокоила, че SpaceX няма въобще да се разсее от проектите си.

" Прегърнах я с усмивка на лицето, тъй като знам, че ръководи тя ", продължи шефът на НАСА. " Тя ръководи SpaceX. "

Преди да стане шеф на НАСА, Нелсън бе сенатор, прочут с враждебността си към SpaceX. Постиженията на компанията обаче са го предиздвикали да " смекчи " позицията си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР