Гугъл спира работата на социалната си мрежа Гугъл плюс, след

...
Гугъл спира работата на социалната си мрежа Гугъл плюс, след
Коментари Харесай

Спират социалната мрежа Гугъл плюс

Google стопира работата на обществената си мрежа Google плюс, откакто през март беше открита накърнимост, която може да е изложила на заплаха персоналните данни на до половин милион консуматори, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Съобщението за прекъсване на работата на обществената мрежа, в която автоматизирано се включва всеки консуматор с поща в джимейл, беше оповестено през вчерашния ден в пост в блога на компанията.

Според данни на в. " Уолстрийт джърнъл " Google преднамерено не е съобщил за казуса до момента, частично с цел да избегне инспекции от страна на регулаторни органи.

Откритата накърнимост на Google плюс може да е разрешила на 438 външни приложения да събират без позволение данни за потребителите, като имена, имейл адреси, специалност, пол и възраст. Компанията оповестява, че разработчиците не са знаели за тази накърнимост и няма данни за злоупотреби с тази информация. Отчасти по тази причина Google се е забавил с разкриването на казуса.

Google плюс се употребява най-вече от лица, интересуващи се от съответни тематики. Социалната мрежа даваше опция да се групират изявленията на потребителите посредством включването им в избрани " кръгове ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР