Гугъл ще плаща на няколко медии, които ще подхранват нова

...
Гугъл ще плаща на няколко медии, които ще подхранват нова
Коментари Харесай

Гугъл ще плаща на медийни издатели за тяхното съдържание

Гугъл ще заплаща на няколко медии, които ще подхранват нова осведомителна платформа - нов стадий в връзките сред интернет колоса и издателите, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Тази вест касае Германия, Австралия и Бразилия. Във всяка една от трите страни единствено някои издатели ще бъдат сътрудници на калифорнийската група, като да вземем за пример групата Шпигел в Германия.

Засега не се оповестява нищо за финансовите параметри на това съдействие.

Новината разгласи Брад Бендър, вицепрезидент на Google, отговарящ за осведомителното наличие. Той посочи, че програмата ще бъде разширена до още страни.

Европейски Съюз регистрира усъвършенстване в противодействието против словото на омразата в интернет

Бендър сподели, че Google също така предлага да финансира безплатния достъп на консуматори до платени публикации в уеб страницата на даден издател, само че и по този въпрос не бяха обявени детайлности.

Новината идва в миг, в който над Google нараства законовия напън. До този миг компанията отхвърляше да заплаща на издателите.

Според Дейвид Чавърн, шеф на Съюза на новинарските медии в Съединени американски щати с този жест Google цели да отвърне на възходящия проблем с дезинформацията. Чавърн напомня, че професионалната публицистика е противоотрова на дезинформацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР