„Гугъл“ се изправя пред рекордна глоба от 11 милиарда долара

...
„Гугъл“ се изправя пред рекордна глоба от 11 милиарда долара
Коментари Харесай

Колосална глоба от 13 милиарда долара за „Гугъл” заради...

„ Google “ се изправя пред рекордна санкция от 11 милиарда $ поради операционната си система „ Андроид “. Комисарят по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер съобщи, че „ Google “ е злоупотребила с господстващото си състояние на пазара, написа " Труд ".

Обвинението е, че компанията е изискала от производители на телефони като „ Самсунг “ и „ Хуауей “ да задават търсачката им като главното приложение за търсене и да конфигурират браузъра „ Хром” без да дават избор на потребителя. Второто обвиняване е, че са обещавани „ финансови стимули” на производители и оператори, с цел да бъде търсачката „ Гугъл” единствена конфигурирана алтернатива.

Обвинението, повдигнато публично през април, твърди също, че „ Google “ не разрешава на производителите да продават смарт телефони, които работят с конкурентни операционни системи, основани на кода на „ Андроид”.

Компанията отхвърля обвиняванията. Към април 2015 година „ Андроид” е операционната система в 64 на 100 от европейските устройства. От тогава до момента растежът на устройствата е над 70%.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР