Гугъл откри доказателства, че руски профили са използвали платформите от

...
Гугъл откри доказателства, че руски профили са използвали платформите от
Коментари Харесай

Руска връзка около изборите в САЩ разследва и Гугъл

Google откри доказателства, че съветски профили са употребявали платформите от услуги на компанията в опит да окажат въздействие на изборите в Съединени американски щати през 2016 година, писа " Вашингтон поуст " в понеделник, базирайки се на анонимни вътрешни източници от компанията.

Възможно е задачата да е била разпространение на дезинформация благодарение на доста от продуктите на Google, в това число Ютюб, реклами в търсачката, пощата и рекламната мрежа Дабълклик. За платените известия и видео материали, незнайната съветска група е изхарчила към 100 хиляди $. Чрез закупеното рекламно пространство, посланията са популяризирани по голям брой канали в интернет и през най-използваните услуги за търсене.

Google не разяснява публично изявленията, само че въпреки всичко признава, че проверява сметка от към 100 хиляди $, обвързвана с Русия. Все още не е ясно дали рекламите са били свързани с интернет тролове и разпространяване на подправена информация или са закупени от съветски компании или държавни органи.

Преди време софтуерният колос съобщи, че съветската връзка в американските избори не е техен проблем, защото политиките на даване на услуги се следват доста прецизно и контролът е непрекъснат.
Обстоятелствата към възможна съветска интервенция се проверяват малко откакто от Facebook и Туитър оповестиха, че тяхната обществена мрежа е употребена от съветски ферми за тролове към изборите в Съединени американски щати предходната есен, извоювани от Доналд Тръмп. Източници от Google декларират, че евентуално настоящите лица в тази ситуация са разнообразни и нямат директна връзка с към този момент разкритите ферми за тролове.

Разследването на Google към момента е в начален стадий, тъй че броят на сметките и сумата на изхарчените средства към момента не са известни. Разследващите допускат, че въздействието на съветските групи в Туитър, Facebook и други мрежи в действителност е било всеобщо подценено.

По-рано предишния месец, Конгресът на Съединени американски щати предложения притежателите на Facebook, Google и Туитър на чуване по отношение на следствието за допустима съветска интервенция в президентските избори, което се чака да бъде извършено на 1 ноември тази година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР