Гугъл отбеляза настъпването на есента. На 22 септември в 16,31

...
Гугъл отбеляза настъпването на есента. На 22 септември в 16,31
Коментари Харесай

Гугъл отбеляза настъпването на есента

" Google " означи настъпването на есента . На 22 септември в 16,31 ч. стартира астрономическата есен за Северното полукълбо.

Равноденствието е астрономическо разбиране, с което се отбелязва моментът от годината, когато пътят на Слънцето по небесната сфера (еклиптиката) пресича небесния екватор.

При астрономическото равноденствие денят и нощта са единствено почти равни по дълготрайност, като денят постоянно е малко по-дълъг, според от географската широчина. Това се дължи на ъгловия диаметър на Слънцето и пречупването на неговата светлина от атмосферата.

Всяка календарна година на Земята има 2 равноденствия - пролетно и есенно, надлежно на 20 или 21 март и 22 или 23 септември. След есенното равноденствие денят стартира последователно да понижава. Това продължава до 22 декември, когато настъпват най-дългата нощ.

Много от културите по света и съвсем всички езически религии почитат равноденствието (както и слънцестоенето) като миг с изключително значение. Тогава се устройват едни от главните календарни фестивали и се правят значими обреди , свързани най-много със земеделието и плодородието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР