Гугъл обяви затягане на правилата за политическа реклама – ход,

...
Гугъл обяви затягане на правилата за политическа реклама – ход,
Коментари Харесай

Гугъл затяга правилата за политическа реклама

 " Google " разгласи стягане на разпоредбите за политическа реклама – ход, който съответствува с натиска върху обществените мрежи на фона на идните президентски избори в Съединени американски щати през 2020 г. 

Гигантът приключва опцията на рекламодателите да насочват предизборни реклами, употребявайки данни за политическа принадлежност. Позволено остава насочването на спонсорирани известия въз основа на пол, възраст и местонахождение. Рекламодателите към момента имат шанса да таргетират аудиторията и на база тематиките, които тя чете, оповестява " Еconomic ".

Новият метод влиза в действие в Обединеното кралство до седмица, защото там има планувани най-скоро избори. До края на година ще важи за целия Европейски съюз и от януари 2020 година – за останалия свят. 

" Имайки поради последните опасения и диспути по отношение на политическата реклама и значимостта на споделеното доверие в демократичния развой, ние желаеме да подобрим доверието на гласоподавателите в политическите реклами, които могат да видят в нашите рекламни платформи “, написа в обява в корпоративния блог на " Google " Скот Спенсър, вицепрезидент по ръководство на продуктите за Гугъл Ads.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР