Гугъл мапсМного експерти вече алармираха влошаване на икономиката на САЩ.Най-големият

...
Гугъл мапсМного експерти вече алармираха влошаване на икономиката на САЩ.Най-големият
Коментари Харесай

BlackRock: Идва невиждана рецесия и централните банки носят вина

Гугъл мапс

Много специалисти към този момент сигнализираха утежняване на стопанската система на Съединени американски щати.

Най-големият управител на активи в света обаче отива по-далеч и предсказва невиждана криза, предава YahooFinance.

„ Рецесията е предсказана, защото централните банки се надпреварват в опитите си да укротят инфлацията “, написа екип от стратези на BlackRock в своя отчет 2023 Global Outlook

Всъщност стратезите считат, че централните банки „ съзнателно провокират рецесии посредством прекалено стягане на паричната политика “ в опит да слагат ценовите равнища под надзор.

В предишното, когато стопанската система навлизаше в спад, Фед нормално се намесваше, с цел да помогне. Но заради аргументите за тази планувана криза, BlackRock споделя, че не можем да разчитаме на централната банка.

„ Централните банкери няма да се притекат на помощ, когато растежът се забави в този нов режим, обратно на упованията на вложителите “, показват анализаторите

Това не предвещава нищо положително за акциите. S&P 500 се срина с 19,4% през 2022 година, само че BlackRock има вяра, че оценките на капитала „ към момента не отразяват идните вреди “.

„ Не считаме, че оценките на акциите включват вероятността за криза. Очакванията за корпоративните облаги към момента не отразяват изцяло даже евентуална скромната криза “, прибавят от мениджъра на активи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР