"Гугъл" и "Дойче банк" са договорили дългосрочно сътрудничество, в което

...
"Гугъл" и "Дойче банк" са договорили дългосрочно сътрудничество, в което
Коментари Харесай

Гугъл и Дойче банк подписват споразумение за сътрудничество

"Гугъл " и "Дойче банк " са договорили дълготрайно съдействие, в което е включена и алтернатива американската софтуерна компания да дава на немския банков водач изчислителни услуги (включително сървъри, места за предпазване, база данни, мрежа за връзки, програмен продукт, разбори и проверки) посредством Интернет (в "облака "). Официалният договор ще бъде подписан в околните дни и ще е най-малко десетгодишен, са споделили пред "Блумбърг " добре осведомени източници, поискали анонимност. Компаниите възнамерявали също да вършат взаимни вложения в технологии и да разделят приходите от тях, което би означавало инженери на двете страни да създават дружно новаторски артикули, настояват още осведомените с въпроса лица.

Главният изпълнителен шеф на "Дойче банк " - Кристиян Сюинг - разгласи още през предходната година тактика, ориентирана към фрапантни съкращения на разноските, в това число за осведомителни технологии. Той притегли на работа в кредитната институция и Бернд Лойкерт - някогашен изпълнителен шеф в немския софтуерен колос SAP - с съществена задача да форсира цифровизацията на банковите интервенции.

Засега фирмите отхвърлят коментар какъв брой ще заплаща "Дойче банк " за услугите на "Гугъл ", а банкерите не споделят предстоящата сума на спестените разноски от съглашението.

През последните години европейските банки наливат милиарди евро в опит да модернизират осведомителните си технологии, като доста постоянно прибягват към опцията да вкарват повече лични данни в облака. Което е добре пристигнало за огромните американски снабдители на сходни услуги, включиелно за "Гугъл ", "Майкрософт " и "Амазон ".

Германската договорка е сериозен триумф за "Гугъл ", който поставя съществени старания, с цел да потвърди, че "облачният " му бизнес може да обсужва финансовия бранш. Досега едиственият наедрял банков консуматор на щатския колос е английският "Ейч Ес Би Си холдингс ". Което въпреки всичко е достижение за Томас Кюриан, който в края на 2018-а оглави поделението за облачни услуги и дефинира финансовия бранш като една от основните си бази от консуматори.

Сред последните "облачни " области на "Гугъл " попадат и други елементи на гигантската търсачка, като рекламният бизнес и инженерни екипи. Една от последните облачни покупко-продажби на американската компания е взаимна разработка на артикули за пътувания. Точно това към този момент се случва и за финансовия бранш, за който "Гугъл " се бори целеустремено от години.

Растящата взаимозависимост от щатските софтуерни колоси провокира съществени паники измежду сътрудниците им от сектора в Европа, а банковите мениджъри приканиха фирмите от района да разработят други възможности. Самият Сюинг назова "Гугъл " през 2018-а "най-голямата опасност за обичайните банки ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР