"Гугъл" (Google) публикува доклад за 131 страни, като показва дали

...
"Гугъл" (Google) публикува доклад за 131 страни, като показва дали
Коментари Харесай

Гугъл публикува доклад за 131 страни дали движението на хора е намаляло

"Гугъл " (Google) разгласява отчет за 131 страни, като демонстрира дали визитите в магазини, паркове и на работните места са намалели през март, когато доста държавни управления вкараха режим на самоизолация, с цел да се спре разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс.

Анализът на "Гугъл " на данни за местонахождението на потребителите на смарт телефони е най-голямата налична база данни, която цели да помогне на здравните управляващи да преценяват дали хората съблюдават наредбите да излизат единствено при последна нужда.

В отчета, оповестен нощес, са показани схеми, в които се съпоставят визитите през последните седмици на спирките на метрото, влаковете и рейсовете, както и в питателните магазини и други места по отношение на петседмичен интервал по-рано тази година.

"Фейсбук " (Facebook), който сходно на "Гугъл ", има милиарди консуматори, споделя данни за местонахождението с неправителствени проучвателен групи, които сформират сходни отчети за управляващите в няколко страни. Социалната медия обаче към момента не е разгласила данните.

Заразените с ковид са над 1 милион по света, а умрелите от COVID-19 са 52 000, съгласно данните на Ройтерс.

"Гугъл ", който получава демографски данни от интернет използването на потребителите, както и някои данни, когато потребителите се включат в услуги на компанията, уточни, че не показва демографски сведения. Компанията отбелязва, че е съгласна да включи спомагателна информация и страни в последващи отчети.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР