"Гугъл" (Google) представи нов дудъл днес. Този път той е

...
"Гугъл" (Google) представи нов дудъл днес. Този път той е
Коментари Харесай

Google почита ловеца на крокодили Стив Ъруин

"Гугъл " (Google) показа нов дудъл през днешния ден. Този път той е в чест на годишнина от рождението на австралийския естественик и телевизионна звезда, прочут като Ловецът на крокодили, Стивън Робърт Ъруин.

Стивън Ъруи е прочут най-вече от телевизионният сериал Ловецът на крокодили - автентичен научнопопулярен филм за животните в дивата природа, предаван по целия свят с присъединяване и на брачната половинка му Тери Ъруин. Те имат и поддържат лична зоологическа градина Australia Zoo в Куинсланд. Имат две деца - огромна щерка - Бинди Ъруин /родена 1998/, и по-малък наследник – Робърт.
19
От въодушевен ловджия на крокодили, Ъруин съумява да построи интернационална телевизионна кариера и в същото време да развие дейна активност за запазване на околната среда и разпространение на туризма. Той е върл природозащитник. Подценяването на заплахите и рисковете, които крие дивата природа постоянно е мотив за рецензия към стила му на живот. Един от многото случаи при които той демонстрира ненужна смелост е случката през януари 2004, когато държи едномесечния си наследник в едната ръка, а с другата храни крокодил на 3,8 метра от него.
19

Стив Ъруин умира неуместно на 4 септември 2006, когато при гмуркане по време на фотоси в региона на Големия бариерен риф, склон го убожда в зоната към сърцето с отровния шип на опашката си.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР