Губернаторите на американските щати Аризона, Ню Мексико и Тексас обещаха

...
Губернаторите на американските щати Аризона, Ню Мексико и Тексас обещаха
Коментари Харесай

Военно положение на границата

Губернаторите на американските щати Аризона, Ню Мексико и Тексас дадоха обещание да дават 1600 бойци от Националната армия за защита на границата с Мексико, както изиска президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Общо щатите ще обезпечат близо половината от поисканите от президента 4000 бойци. Някои членове на Националната армия към този момент започнаха да идват на границата, до момента в който щатите и представители на федералното държавно управление разискват какви ще са отговорностите им.

Единственият граничещ с Мексико щат, който не е заречен да изпрати войски, е Калифорния. Нейният губернатор Джери Браун е член на Демократическата партия, за разлика от сътрудниците си-републиканци в Тексас, Аризона и Ню Мексико. Браун нееднократно се е сблъсквал с Тръмп във връзка с имиграционната политика.

По-рано през вчерашния ден Мексико разгласи, че заради зародилите разногласия ще преразгледа двустранното си съдействие със Съединени американски щати, в това число в региона на търговията и сигурността, съобщи Франс прес, цитирайки външния министър Луис Видегарай. Той посочи, че към този момент президентът Енрике Пеня Нието не е взел никакво решение.

Начинът на изложение на президента Тръмп, тонът с който приказва за мексиканците имат значение, отразяват се на връзките и не можем постоянно да резервираме безмълвие, акцентира министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР