Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноъм е представила на американския

...
Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноъм е представила на американския
Коментари Харесай

Тръмп иска своя скулптура до барелефите на четиримата президенти в Ръшмор

Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноъм е показала на американския президент Доналд Тръмп план за висока 1,2 м. статуя с неговото изображение на планината Ръшмор, оповестява „ Ню Йорк Таймс “.

Според изданието губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноъм от избирането си през 2018 година поставя дейни старания, с цел да обезпечи единодушието на Тръмп персонално да пристигна на тържествата по случай Деня на независимостта в планината Ръшмор. Президентът на Съединените щати по време на частен диалог в Овалния кабинет на Белия дом е споделил с Ноъм концепцията за прибавяне на личния му барелеф към тези на Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Теодор Рузвелт и Ейбрахам Линкълн. Планината е един тип знак на национализъм за американците – обичайните фойерверки тук са начало на тържествата в цялата страна за Деня на независимостта на Съединени американски щати на 4 юли.

Според „ Ню Йорк Таймс ” Тръмп освен е подкрепил концепцията. Миналата година консултант в Белия дом попита в офиса на губернатора на Южна Дакота какви са формалностите, нужни за прибавяне на скулптурен портрет към планинския скат. Когато Ноъм беше хазаин на водача на Белия дом при започване на предишния месец, тя му показа 1,2-метров план на планината Ръшмор с барелефи на петима президенти, в това число Тръмп. Три седмици по-късно губернаторът посети импровизирано Вашингтон и на среща с вицепрезидента Майкъл Пенс увери, че тя няма да кандидатства за неговия пост, в случай че Тръмп бъде избран отново за държавен глава на изборите на 3 ноември, показва изданието.

Миналия месец Тръмп стана вторият президент на Съединени американски щати след Джордж Буш-старши, посетил планината Ръшмор в Деня на независимостта. Буш направи това посещаване през 1991 година Преди речта на президента над мястото за празнуване се организира боен авиационен церемониал: над планината прелетяха няколко стратегически бомбардировачи на Военновъздушни сили на Съединени американски щати В-1B Lancer, изтребители на Военноморски сили и хеликоптери. Ноъм означи, че над 100 хиляди души са поискали да участват на събитието, само че са били обезпечени места единствено за 7,5 хиляди фенове поради коронавирусната пандемия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР