Губернаторът на Вирджиния Глен Йънгкин събра 4,4 милиона долара през

...
Губернаторът на Вирджиния Глен Йънгкин събра 4,4 милиона долара през
Коментари Харесай

PAC на губернатор Глен Йънгкин събра над 4 милиона долара за 48 часа от дарители милиардери

Губернаторът на Вирджиния Глен Йънгкин събра 4,4 милиона $ през последните 48 часа в последния сектор преди междинните избори в щата, до момента в който няколко милиардери наливаха пари в конкуренцията за продобиване на републиканско болшинство в щатския Сенат и отбрана на болшинството на Републиканската партия в Камарата на делегатите.

CBS News научи извънредно, че Джеф Яс, милиардерът, създател и ръководещ сътрудник на Susquehanna Investment Group, е дарил 2 милиона $ на Spirit of Virginia, PAC на губернатор Youngkin.

Това е първото подаяние на Яс за групата.

сподели, че би желал да види Йънгкин да се причисли към първичните избори на Републиканската партия като късен участник в президентската конкуренция през 2024 година и го назова „ съвършен претендент за републиканската партия “.

Записите за финансиране на акцията демонстрират също, че Йънгкин е дарил $500 000 от личните си пари на PAC преди междинните избори, съгласно записите за финансиране на акцията.

Неговият PAC споделя, че в този момент разполага с 7 милиона $ в брой и има единствено към месец до междинните избори в целия щат. Всичките 140 места в Сената и Камарата на представителите на щата са в бюлетината на 7 ноември. 

Между 1 юли и 31 август републиканците са събрали над 10,4 милиона $, до момента в който демократите са събрали към 15,8 милиона $, съгласно безпартийната Virginia Public Достъп до плана.

Все отново това беше рекордна година за набиране на средства за първия губернатор и републиканците. През третото тримесечие Йънгкин събра 7,45 милиона $, което съгласно неговата акция е съвсем пет пъти повече от всеки предходен губернатор на Вирджиния. Бившият губернатор Тери Маколиф събра 1,6 милиона $ през 2015 година по време на този средносрочен цикъл.

„ Губернаторът Youngkin събра 15,5 милиона $ от 1 март в поддръжка на нашите претенденти “, сподели Дейв Рексрод, ръководител на PAC на Youngkin, в изказване за CBS News. „ Твърде доста е заложено на карта и откакто остават 5 седмици, ние знаем, че прогресивната демократична левица ще продължи да ни изпреварва и харчи повече. Губернаторът Йънгкин е напълно в това да направи Вирджиния най-хубавото място за живеене, работа и основаване на семейство. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР