Губернаторът на Уисконсин вчера задейства Националната гвардия, за да бъдат

...
Губернаторът на Уисконсин вчера задейства Националната гвардия, за да бъдат
Коментари Харесай

Губернаторът на Уисконсин задейства Националната гвардия след безредици в столицата на щата

Губернаторът на Уисконсин през вчерашния ден задейства Националната армия, с цел да бъдат предпазени здания и обекти на инфраструктурата, след избухналите вълнения, съпроводени с принуждение през нощта против сряда в Медисън, столицата на щата, оповестиха Асошиейтед прес и ТАСС.

Безредиците избухнаха, когато група от 200-300 души се събрала да стачкува против арестуването на стачкуващ афроамериканец, който нахлул с бейзболна бухалка в ресторант и крещял на клиентите с мегафон.

Тръмп подреди Националната армия да бъде изтеглена от Вашингтон

Тълпата нападнала сенатора демократ Тим Карпентър, който снимал с телефона си митингите, изпочупила прозорците на доста здания, хвърляла запалителни бутилки по държавна постройка и се пробвала да нахлуе в постройката на Капитолия, където са ситуирани двете камари на локалния парламент, висшият съд и администрацията на губернатора на Уисконсин. Полицията се принудили да употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите, които съборили също два скулптури.

Губернаторът Тони Евърс съобщи по този мотив, че това принуждение е в внезапен контрастност с предходните мирни митинги срещу расовото неравноправие и полицейския произвол, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР