Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че още

...
Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че още
Коментари Харесай

Рекордните 731 жертви на коронавируса в Ню Йорк за 24 часа

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо разгласи, че още 731 души в щата са умряли от новия ковид (COVID-19) през последните 24 часа, което бележи най-големия брой жертви в границите на денонощие от началото на епидемията.

Общият брой на умрелите от COVID-19 в щата към този момент възлиза на 5 489 души, което е близо половината от всички жертви в Съединени американски щати от началото на епидемията в страната.

Броят на новозаразените в щата Ню Йорк е повишен с 8 147 души от през вчерашния ден до през днешния ден до общо 138 836 души.

Куомо означи, че има някои положителни признаци, защото ежедневният растеж на инфектираните понижава спрямо през вчерашния ден и означи, че броят на хоспитализациите и интубациите на ежедневна база също понижава.

Губернаторът акцентира, че Ню Йорк остава най-засегнатият щат в Съединени американски щати и добави, че общият брой на болестите в Америка достигнал 374 371 души.

Куомо добави, че щатът би трябвало да започнe рестартиране на стопанската система, преди коронавирусът да бъде изцяло изкоренен. Той акцентира, че щатът няма " лукса " да " постави завършек на вируса преди рестартиране на живота ".

Губернаторът добави, че методът да се върнат към естествения живот преди края на епидемията би трябвало да включва тестване за антитела. Той означи, че сходни проби биха били решаващи, в случай че хората към този момент са били инфектирани с вируса и са изработили антитела, пречещи да се заразят още веднъж, както и в случай че са заразни.

В понеделник Куомо реши да удължи блокадата в щата най-малко до 29 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР