Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо каза, че е

...
Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо каза, че е
Коментари Харесай

Губернаторът на Ню Йорк отвратен от коментар на Тръмп за пострадал демонстрант

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо сподели, че е "отвратен " от коментара на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския по адрес на 75-годишен мъж, сниман на видео по какъв начин е блъснат на земята от полицията по време на митинг в град Бъфало, съобщи Ройтерс.

"Президентът Тръмп пусна през днешния ден туит, който ме изненада даже след всички туитове, които е пускал ", съобщи Куомо на брифинг.

По-рано Тръмп написа в Туитър, че протестиращият мъж е "паднал по-тежко, в сравнение с е бил блъснат ".

Buffalo protester shoved by Police could be an ANTIFA provocateur. 75 year old Martin Gugino was pushed away after appearing to scan police communications in order to black out the equipment. @OANN I watched, he fell harder than was pushed. Was aiming scanner. Could be a set up?
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 9, 2020
Куомо прикани Тръмп да се извини за изказванието си, че казусът със 75-годишния стачкуващ може би е инсценировка, показва ТАСС.

Губернаторът дефинира изявлението на президента като "безразсъдно и безконтролно ". "Смятате, че кръвта по главата на стачкуващия е била подправена? ", съобщи Куомо.

Ковчегът с тялото на Джордж Флойд дойде за поклонение в Хюстън

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио сподели, че във всички региони на града ще се появят сектори от улици с наименованието "Животът на чернокожите има значение ".

"Що се отнася до имената на улиците, това е сигнал, който би трябвало надълбоко да развълнува както града, по този начин и страната като цяло и той се състои в това, че животът на чернокожите има значение ", съобщи Де Блазио.

По думите му по този начин ще бъде кръстен сектор от улица покрай общината на Манхатън, а сектори от улици в регионите Бруклин, Бронкс, Куинс и Статън Айлънд ще бъдат избрани след съвещания с представители на публични организации.

Лозунгът "Животът на чернокожите има значение " е постоянно употребен в последно време при митингите в Съединени американски щати против убийството на афроамериканеца Джордж Флойд при арест в град Минеаполис, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР