Губернаторът на щата Хавай се извини за фалшивата тревога за

...
Губернаторът на щата Хавай се извини за фалшивата тревога за
Коментари Харесай

Паника в Хавай след погрешно натиснат бутон

Губернаторът на щата Хавай се извини за подправената паника за балистична ракета, чиновник е натиснал " неправилен бутон ".
Губернаторът на американския щат Хавай Дейвид Айдж се извини за подправената паника за балистична ракета, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Представителят на управляващите дефинира случилото се като неприятно и съобщи на конференция, че ще се създадат усъвършенствания по този начин, че повече това да не се повтаря.

Айдж сподели още, че всичко се дължи на човешка неточност, като чиновник е натиснал " неправилен бутон ". На конференцията беше и Върн Мияги, началник на Службата за справяне с изключителни обстановки, който пое отговорност за грешката.

Президентът Доналд Тръмп е бил осведомен за ситуацията, съобщи Белият дом.

Фалшивата паника за приближаваща балистична ракета стресна жителите на Хавайските острови.

До мобилните телефони на хората е пратено известието: " Заплаха от балистична ракета, идваща към Хавай. Потърсете неотложно леговище. Това не е обучение ", изписано с основни букви.

После представителят на ръководството Ричард Репоза сподели, че станало дума за подправена паника и се води следствие по какъв начин се е стигнало до нея.

Фалшивата паника обаче породи суматоха измежду жителите и в обществените мрежи на фона на севернокорейската нуклеарна и ракетна закани.

Съобщението, получено от жителите на Хавайските острови е било предопределено за тестване на системата и е било пратено по простъпка.
тагове Хавай суматоха бутон ракета
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР