Губернаторът на руския Хабаровски край в Далечния изток е арестуван

...
Губернаторът на руския Хабаровски край в Далечния изток е арестуван
Коментари Харесай

Арестуваха руски губернатор, заподозрян в убийства

Губернаторът на съветския Хабаровски край в Далечния изток е задържан през днешния ден за убийства и опити за ликвидиране по отношение на спекулация, почнала при започване на века, съобщи Франс прес, като се базира на федералното разследване.

Сергей Фургал (на снимката), определен през 2018 година като претендент на националистическата Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР), " е провел покушения и убийства на редица бизнесмени " през 2004-2005 година, заяви Следственият комитет (СК) на Руската федерация в официално съобщение, представено от Агенция Франс Прес и ТАСС.

Скоро ще бъде повдигнато публично обвиняване против Фургал, а Семеен кодекс ще изиска той да бъде оставен в ареста. Образувано е дело против проведена незаконна група, забъркана в изключително тежки закононарушения в Хабаровския край и прилежащата Амурска област.

Следствието популяризира видеозапис от ареста на обвинения: маскирани мъже в униформа обкръжават джипа на губернатора, поставят му белезници, след това безогледно го качват в своята кола.

Арестувани са и други четирима обвинени като участници в същата група, съобщки още Семеен кодекс и посочи, че е получил " оперативна помощ " от Федералната работа за сигурност.
Пресслужбата на Хабаровски край заяви в Инстаграм, че Сергей Фургал е задържан " покрай жилището си " и " не се знае къде се намира сега ".

50-годишният Фургал бе определен преди две години за всеобща изненада отпред на Хабаровски край със 70 на 100 от гласовете, като завоюва против претендента на непопулярната прокремълска партия " Единна Русия ". През идната година либералдемократите завоюваха и общинските избори в град Хабаровск. ЛДПР спада към силите, наричани от Кремъл " градивна съпротива ". Понякога партията подлага на критика един или различен политик, само че като цяло поддържа президента Владимир Путин и неотдавнашната му конституционна промяна, осигурила опция да се ускори още повече неговата власт, отбелязва Франс прес.

Руската телевизия РЕН свърза ареста на Фургал с убийствата на трима тогавашни негови бизнес сътрудници. Навремето той бе разследван, само че не и преследван по правосъден ред, отбелязва още Агенция Франс Прес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР