Губернаторът на руската Мурманска област Андрей Чибис е нападнат с

...
Губернаторът на руската Мурманска област Андрей Чибис е нападнат с
Коментари Харесай

Руски губернатор е нападнат с нож в Мурманск, пред очите на охраната му

Губернаторът на съветската Мурманска област Андрей Чибис е атакуван с нож по време на среща с жители в град Апатити (на 1200 км северно от Санкт Петербург и на към 200 км източно от границата на Русия с Финландия).

Нападателят е 42-годишен мъж, който е намушкал Чибис с нож в корема.

Губернаторът е признат в болница в тежко положение, претърпял е интервенция и в този момент се намира в реанимацията, като към този момент е в схващане. Местните лекари оповестяват, че по случайност ножът не е съумял да засегне аортата.

Това е един от редките случаи, в които върховен представител на държавната власт в Русия става жертва на нахлуване.

Това се е случило в наличието на чиновник от Росгвардия - службата, която има право да охранява губернаторите в Русия. Не е ясно за какво той не се е намесил, с цел да предотврати нападението.

Извършителят на закононарушението е Александър Биданов, който е механик в съветските държавни железници.

В деня на конфликта той е бил в отпуск заради болест. Руската прокуратура го разказва като човек с психологични болести, който споделил по време на разпита, че " глас в главата му " е наредил да намушка Андрей Чибис.

Близките на Биданов обаче настояват пред изданието " 112 ", че той в никакъв случай не е имал признаци на психологично разстройство и не е лежал в психиатрична болница.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР