Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев се обърна към руския

...
Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев се обърна към руския
Коментари Харесай

Губернатор иска от Путин помощ заради бежанци от Донецк и Луганск

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев се обърна към съветския президент Владимир Путин с молба да даде на района незабавна помощ посредством федералния център по отношение на непредвиден огромен приток на бежанци, заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков, представен от организация Интерфакс.

„ Путин беседва по телефона с краткотрайно изпълняващия длъжността министър на изключителните обстановки Александър Чуприян и го инструктира незабавно да отлети до Ростовска област, с цел да провежда работа на място за основаване на условия за настаняване, обезпечаване на топла храна и всичко належащо, в това число здравна помощ “, сподели представителят на Кремъл.

„ Също по този начин президентът на Руската федерация инструктира съветското държавно управление незабавно да обезпечи изплащането на 10 хиляди рубли на всеки емигрант, идващ в района от Донбас “, добави представителят.
Ростовска област с център Ростов на Дон се намира в Южна Русия и граничи с двата сепаратистки анклава в Източна Украйна - Донецка и Луганска области. Днес техните управления оповестиха евакуация на популацията поради идна съгласно тях украинска офанзива. Киев отхвърли да има такива проекти.
Очаквайте детайлности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР