Губернаторът на Минесота Тим Уолц подписа указ за ангажиране на

...
Губернаторът на Минесота Тим Уолц подписа указ за ангажиране на
Коментари Харесай

Заради полицейско насилие, Националната гвардия се намеси в Минесота

Губернаторът на Минесота Тим Уолц подписа декрет за ангажиране на подразделенията на Националната армия в сигурността на града, поради вълнения, породени от гибелта на Джордж Флойд, който умря след полицейски арест, съобщи БГНЕС.
Местните управляващи желаеха поддръжка от Националната армия, откакто протести " нанесоха обилни вреди на частната благосъстоятелност и трансфораха мирните митинги в рискови ", се споделя в известие на уеб страницата на губернатора.
Смъртта на чернокожия Флойд провокира протести в Минеаполис и други градове в щата след появяването на скандално видео, снимано при задържането му. Записът демонстрира по какъв начин полицията хвърля Флойд на земята с сложени белезници, а един от служителите на реда притиска врата му с коляно. Първо арестуваният споделя няколко пъти, че не може да диша, а по-късно припада. Флойд е приет в болница, само че умря в интензивното поделение на болничното заведение.
След разпространяването на информацията четиримата служители на реда, взели участие в задържането на Флойд, бяха уволнени. В града започнаха митинги, довели до прояви на вандализъм и пожари. ФБР се причисли към следствието на гибелта на Флойд, като разгласи този случай за приоритет.

Breaking: Multiple structures are now engulfed in flames as riots continue in Minneapolis, Minnesota. Looting is now widespread in the city, with reports of looting miles away from the original protest location. pic.twitter.com/Mz6Y6Rcepo
— PM Breaking News (@PMBreakingNews) May 28, 2020
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР