Губернаторът на Мичиган Гретхен Уитмър в понеделник отмени щатски закон,

...
Губернаторът на Мичиган Гретхен Уитмър в понеделник отмени щатски закон,
Коментари Харесай

Последният ход на губернатора на Мичиган Гретхен Уитмър по отношение на абортите подчертава стремежа на демократите през 2024 г.

Губернаторът на Мичиган Гретхен Уитмър в понеделник анулира щатски закон, който изисква дамите да имат обособен участник в своите застрахователни проекти за покритие на аборт.

Това е последният от поредност ходове, подхванати от демократа по въпроса в щата на бойното поле, откакто гласоподавателите включиха правата на аборт в конституцията на щата предходната година след анулацията на делото Роу против Уейд.

И показва по какъв начин проблемите оттатък необятните ограничавания или легализирането на процедурата не престават да бъдат на напред във времето в основни щати преди изборите през 2024 година, когато абортът е избран да бъде в центъра на акция.

Противоречивата мярка, която губернаторът анулира в понеделник, беше наречена " застраховка против обезчестяване " от деятели и някои демократи през 2013 година, когато Уитмър се разгласи срещу мярката като водач на малцинството в Сената на щата.

„ Десет години са доста време, само че да съм тук през днешния ден, да зн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР