Губернаторът на Мичиган Гретхен Уитмър ще призове демократите да кодифицират „Obamacare“ в щатския закон

...
ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Губернаторът на Мичиган Гретхен Уитмър ще
Коментари Харесай

ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Губернаторът на Мичиган Гретхен Уитмър ще призове щатските законодатели тази седмица да приемат законодателство, проактивно защитаващо ключови разпоредби в Закона за достъпни грижи, включително безплатни превантивни услуги, тъй като националният здравен закон продължава да се сблъсква с правни предизвикателства във федералния съд.

Уитмър, която е във втория си мандат и работи за първи път с Законодателната власт под пълен демократичен контрол ще призове за план за кодифициране на Закона за достъпни грижи по време на реч в сряда, където тя ще очертае своите законодателни приоритети за втората половина на годината.

Той идва като един от достъпните Най-популярните разпоредби на Закона за грижите, които изискват застрахователите да покриват превантивни услуги, са изправени пред заплаха във федералния съд.

Вписването на Закона за достъпни грижи в щатското законодателство ще гарантира, че жителите на Мичиган „не са изложени на риск от загуба на покритие“, поради за бъдещи заплахи, каза Уитмър в изявление, предоставено на Асошиейтед прес.

Планът, според кабинета на губернатора, трябва да включва мерки, които забраняват на застрахователите да отказват или ограничават покритие въз основа на съществуващи условия и допълнително ще защити набор от безплатни превантивни услуги. Уитмър също иска законодателство, което изисква всички застрахователи да покриват набор от „основни“ услуги, като линейки, контрол на раждаемостта, майчинство и психично здраве.

Националният здравен закон, често наричан „Obamacare“ ,” се изправи пред множество правни предизвикателства в своята 13-годишна история, включително няколко, които стигнаха до Върховния съд на САЩ.

По-рано тази година федерален съдия в Тексас отмени разпоредбата на Закона за достъпни грижи, която изисква повечето застрахователи да покриват превантивни услуги, които включват прегледи за рак, диабет и психично здраве. Това е сред най-популярните характеристики на закона, като Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ изчислява, че 150 милиона лица в частни здравни планове са се възползвали от безплатните превантивни услуги.

Докато съдебно споразумение постави оставайки в силата на решението на съдията, тъй като обжалванията се преследват, Уитмър нареди на държавните отдели и законодателния орган на щата през април да предприемат действия, за да гарантират, че жителите няма да бъдат лишени от защита, ако федералният закон бъде променен.

„Това са животоспасяващи мерки които са защитени от ACA. Така че докато демократите имат това мнозинство, важно е да можем да защитим тези услуги завинаги“, каза д-р Роб Дейвидсън, изпълнителен директор на Комитета за защита на здравеопазването.

Версия на Предложението на Уитмър беше прието от Камарата на щатите през юни, но така и не беше представено в Сената.То включваше забрана за лимити за годишни или доживотни обезщетения и ще защити разпоредба, която изисква от застрахователите да разрешат на младите възрастни да останат в плана на родителя, докато навършат 26 години .

Редица щати добавиха подобни защити преди няколко години, тъй като ACA беше изправен пред федерален съдебен процес, оспорващ конституционността на закона. Но самофинансираните планове, създадени от частни работодатели, са освободени от повечето щатски застрахователни закони, което възпрепятства въздействието на каквито и да е държавни мерки, според Крутика Амин, асоцииран директор на програмата на фондацията с нестопанска цел Kaiser Family Foundation за ACA. получаване на ценни услуги, като превантивни услуги с нулеви разходи, но това няма да се отнася за повечето хора с частна застраховка“, каза Амин.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР