Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм е издал изпълнителна заповед с

...
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм е издал изпълнителна заповед с
Коментари Харесай

Калифорния забранява двигателя с вътрешно горене

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм е издал изпълнителна заповед с условие всички леки коли, продавани на територията на щата да бъдат с нулеви нездравословни излъчвания до 2035 година Изключения няма да бъдат допускани даже за хибриди, а през 2045 година разпоредбите ще важат и за товарните коли.

Според Нюсъм радикалната мярка се постанова, защото транспортният бранш е виновен за повече от половината от замърсяванията с въглероден двуокис в Калифорния, 80% от смога и 95% от токсичните субстанции, отделяни при изгарянето на дизелово гориво. Според администрацията на губернатора прекосяването към возила с нулеви излъчвания ще докара до 35-процентов спад на парниковите газове и 80-процентно понижаване на азотните окиси.

Нюсъм признава, че електрическите автомобили са по-скъпи от колите с ДВГ, само че през идващите 15 години цените им сигурно ще спаднат. Забраната на коли с обичайни коли ще се отнася единствено за продажбите на нови возила и няма да попречи на калифорнийците да имат бензинови или дизелови коли и да ги продават на вторичния пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР