Губернаторът на източноукраинската Луганска област Сергий Гайдай призова днес цивилните

...
Губернаторът на източноукраинската Луганска област Сергий Гайдай призова днес цивилните
Коментари Харесай

Губернаторът на украинската Луганска област призова цивилните да се евакуират от Лисичанск

Губернаторът на източноукраинската Луганска област Сергий Гайдай прикани през днешния ден цивилните да се изтеглят бързо от град Лисичанск , към който настъпват съветската войска и силите на сепаратистите, съобщи Ройтерс.

Гайдай съобщи, че Лисичанск понася " пагубни вреди " от съветския обстрел. " Ситуацията в града е доста тежка ", написа още той в Телеграм.

Гайдай не сподели какъв брой цивилни са останали в Лисичанск, който преди началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари имаше население от към 100 хиляди души.

В събота съветските сили откриха цялостен надзор над Северодонецк , града, който се намира против Лисичанск, на отсрещния бряг на река Северски Донец. Сега те се пробват да блокират от юг Лисичанск благодарение на артилерийска пукотевица, заяви през днешния ден генералният щаб на украинските въоръжени сили, представен от организация Укринформ.

Гайдай сподели още, че украинската войска е отблъснала съветско нахлуване при село Верхньокамянка, на няколко километра югозападно от Лисичанск, като е нанесла тежки загуби на съперника. Украинският общоприет щаб увери, че по този начин е било предотвратено обкръжаването на Лисичанск.

В стратегически значимия град, който е подложен от съветските сили на тежки въздушни удари и артилерийски обстрел, остават няколко хиляди украински военни, отбелязва ДПА.

В същото време добре осведомен източник съобщи пред ТАСС, че силите на сепаратистката " Луганска национална република " и съветски военни елементи са влезнали в Лисичанск от пет места по едно и също време. Твърди се, че по улиците се водят дейни сражения и обръчът към останалите в града украински бойци непрестанно се стяга.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР