Губернаторът на италианската област Ломбардия Атилио Фонтана сам се постави

...
Губернаторът на италианската област Ломбардия Атилио Фонтана сам се постави
Коментари Харесай

Губернаторът на Ломбардия сам се постави под карантина заради коронавируса

Губернаторът на италианската област Ломбардия Атилио Фонтана самичък се сложи под карантина, откакто един от неговите чиновници се болести с ковид, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Фонтана, който през миналата седмица даде няколко конференции, с цел да изясни по какъв начин Ломбардия се бори с епидемията, заяви за решението си да се сложи под карантина късно нощес във Facebook. Губернаторът показа в обществената мрежа видеозапис по какъв начин си поставя хирургична маска.

" Засега не съм инфектиран и мога да продължа работата си, само че за две седмици ще се опитам да пребивавам при изискванията на доброволна изолираност ", съобщи Фонтана.

В Ломбардия през миналата седмица бяха регистрирани над триста случая на инфектирани с ковид, напомня Ройтерс.

Италианската работа за гражданска отбрана заяви през днешния ден за два нови смъртни случая. Броят на доказаните случаи на ковид в Италия към този момент доближи 528 (за съпоставяне, през вчерашния ден те бяха 420).

Валтер Ричарди, почитан чиновник на Световната здравна организация и консултант на италианското държавно управление по въпросите на битката с ковид, съобщи пред в. " Кориере каузи Сера ", че има възможност броят на случаите на ковид в Италия да е пресилен, защото единствено 190 случая са напълно доказани в границите на двуетапен развой по верификация, употребен от Италианския народен институт по опазване на здравето. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР