Губернаторът на Хабаровския край в Русия Сергей Фургал е арестуван

...
Губернаторът на Хабаровския край в Русия Сергей Фургал е арестуван
Коментари Харесай

Арестуваха руски губернатор за поръчкови убийства

Губернаторът на Хабаровския край в Русия Сергей Фургал е задържан по съмнение в образуване на поръчкови убийства. Той беше конвоиран със аероплан от Хабаровск до Москва, където съдът би трябвало да дефинира мярката му за неотклонение. Фургал не признава виновността си, съобщи БНР.

Според проверяващите убийствата са били осъществени през 2004 и 2005 година, когато Сергей Фургал се е занимавал с търговия с метали, а жертвите са били негови съперници. Още предходната година в границите на същото следствие бяха арестувани четирима души, които са показали Фургал като уредник на закононарушенията. Лидерът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски се възмути от показния арест на своя съпартиец. По думите му губернаторът в никакъв случай няма да бъде изключен от партията и тя ще продължи да го пази.

Освен това Жириновски заплаши, че неговата парламентарна секта ще напусне Държавната дума: " Трябва фракцията на ЛДПР да подаде оставка и да си тръгне от тук. Нека целият свят да види какъв бардак е в нашата страна! Нужна ви е конституция – дадохме ви конституция, а вие ни слагате белезници. Безсрамници! Седите си по кабинетите и стартирате да действате като при Сталин. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР