Губернаторът на Хабаровския край Сергей Фургал е заподозрян в убийството

...
Губернаторът на Хабаровския край Сергей Фургал е заподозрян в убийството
Коментари Харесай

Арест за руски губернатор заради убийства

Губернаторът на Хабаровския край Сергей Фургал е обвинен в убийството на двама или повече. По-рано по същото дело бяха арестувани още четирима членове на проведена незаконна група, оповестява БГНЕС, базирайки се на Deutsche Welle.
Губернаторът е арестуван по съмнение за присъединяване в убийствата на няколко бизнесмени, осъществени в Хабаровския край и Амурска област през 2004-2005 година Разследващите считат, че политикът е бил уредник на убийствата, както и уредник на опит за ликвидиране, съобщи представителката на Следствения комитет на Руската федерация Светлана Петренко.
Според нея, Фургал е обвинен в " убийства, както и в обир, изнудване и проведена незаконна активност. "
Обвинения против Сергей Фургал
Агенция ТАСС оповестява, базирайки се на източници в органите на реда, че става дума за убийствата на бизнесмените Евгений Зоря през 2004 година и Олег Булатов през 2005 година и за опита за ликвидиране на амурския предприемач Александър Смолски. Зоря беше създател на няколко търговски организации в Хабаровск.
Сергей Фургал е член на Либералдемократическата партия. Той заема поста губернатор на Хабаровския край от септември 2018 година През 2020 година той беше награден с орден на Министерството на изключителните обстановки за очистване на спешни обстановки заради заслугите му по време на наводнението от река Амур през 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР