ДеСантис се среща с Кемп в Джорджия, за да обсъдят състезанието през 2024 г. и предстоящия дебат

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис се срещна с губернатора на
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис се срещна с губернатора на Джорджия Браян Кемп в Атланта в петък сутринта, потвърди пред CNN източник, запознат със срещата, среща за около 30 минути, за да обсъдят състоянието на надпреварата през 2024 г. и предстоящия републикански дебат.

И двамата присъстваха на събиране на републиканците, които се надяват през 2024 г. в родния щат на Кемп, където губернаторът каза, че е време „да спре да се оплаква“ от изборите през 2020 г. и вместо това да се съсредоточи върху подпомагането на републиканците да спечелят през 2024 г.

Кемп се срещна и с бившия вицепрезидент Майк Пенс, каза източникът, и разговаря по телефона с бившия губернатор на Ню Джърси Крис Кристи. През последните месеци Кемп също се срещна насаме със сенатор Тим Скот.

Срещата в петък се състоя, след като Кемп упрекна бившия президент Доналд Тръмп по-рано тази седмица, че разпространява неверни твърдения за измама на изборите през 2020 г.

„Вече почти три години никой с доказателства за измама не успя да излезе – под клетва – и да докаже нещо в съда“, каза Кемп.

„Нашите избори в Грузия са сигурни, достъпни и честни и ще продължат да бъдат такива, докато съм губернатор“, продължи той. „Бъдещето на страната ни е заложено на карта през 2024 г. и това трябва да бъде нашият фокус.“

Кемп каза, че планира да подкрепи кандидата на републиканците, но все още не е подкрепил кандидат на първичните избори, като наскоро каза пред CNN: „Трябва да кажем на американския народ за какво сме. Трябва да сме далновидни и да им кажем какво ще правим. Не можем да гледаме в огледалото за обратно виждане. И тогава трябва да имаме кандидат, който може да победи Джо Байдън през ноември.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР