Губернаторът на Флорида Рон Десантис обяви, че планира да изпрати

...
Губернаторът на Флорида Рон Десантис обяви, че планира да изпрати
Коментари Харесай

Рон Десантис изпраща Националната гвардия в Тексас да охранява границата

Губернаторът на Флорида Рон Десантис разгласи, че възнамерява да изпрати повече от 1100 бойци от Националната армия и чиновници на правоохранителните органи в Тексас, с цел да подкрепят защитата на границата сред Съединени американски щати и Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

Губернаторът републиканец съобщи, че изпраща 800 бойци, 200 чиновници на Департамента за правоприлагане на Флорида, 101 щатски бойци и 20 чиновници по запазване на дивата природа. Флорида ще изпрати и пет самолета, 17 дрона, две командни машини и 10 лодки, се показва в известие за медиите. Щатските и федералните чиновници са обезпокоени от вероятното внезапно увеличение на броя на пресичащите границата, откакто предходната седмица завършиха рестриктивните мерки за даване на леговище от времето на пандемията.

" По моя заповед щатските организации, в това число правоприлагащите органи и Националната армия на Флорида, се изпращат в Тексас, като средствата включват личен състав, лодки и самолети ", се споделя в изказването на Десантис.

Десантис преди този момент изпрати поддръжка на южната граница на Съединени американски щати в Тексас и Аризона през 2021 година след молби за помощ от губернаторите на тези щати. 

Десантис, за който скоро се чака да разгласи кандидатурата си за президентската конкуренция през 2024 година, трансформира имиграцията в главен въпрос по време на мандата си като губернатор. Миналата седмица той подписа огромен закон за имиграцията, който укрепва неговата стратегия за пренасяне на мигранти и лимитира обществените услуги за имигрантите, които нямат непрекъснат легален статут.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР