Губернаторът на Флорида обеща 1 милион долара за чернокожия колеж, набелязан от стрелеца

...
(Ройтерс) - Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис обеща в понеделник
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис обеща в понеделник 1 милион долара за повишаване на сигурността в исторически чернокож колеж в Джаксънвил, в който бял въоръжен мъж се опита да влезе, преди да стреля и убивайки трима чернокожи в магазин Dollar General.

Властите казаха, че нападението в събота е било расово мотивирано. Стрелецът, 21-годишният Райън Кристофър Палметър, първо е отишъл в университета Едуард Уотърс, но е бил отхвърлен, след като е отказал да се идентифицира пред офицер от кампуса, казаха властите.

Те казаха, че е оставил няколко манифеста за медиите, неговите родители и правоохранителните органи, описващи подробно неговата омраза към чернокожите.

"Няма да позволим нашите (исторически чернокожи колежи и университети) да бъдат насочени от тези хора", каза ДеСантис на пресконференция в понеделник, където обяви дарението за колежа.

DeSantis каза, че парите за допълнителна сигурност ще дойдат от Volunteer Florida Foundation, организация с нестопанска цел, която получава щатско и федерално финансиране.

< p>Допълнителни $100 000 ще бъдат дарени на благотворителна организация в подкрепа на семействата на жертвите на стрелеца, каза ДеСантис.

Служителите на отдела за правоприлагане във Флорида бяха в университета Едуард Уотърс в понеделник, оценявайки сигурността в кампуса и давайки препоръки за подобрения в инфраструктурата за безопасност, според DeSantis.

Някои чернокожи лидери осъдиха DeSantis, републикански кандидат за президент, за това, което според тях е атаката на неговото правителство срещу историята на чернокожите.

Флорида през януари забрани курс за напреднали курсове по афро-американска история да се предлага на гимназисти. През юли щатът нареди на учителите по история в детската градина да включват уроци за това как поробените чернокожи хора „развиват умения, които в някои случаи могат да бъдат приложени за тяхна лична изгода.“

Губернаторът беше освиркван на молитвено бдение за разстреляните в неделя. ДеСантис каза на тълпата, че стрелецът е „мръсник от висшата лига“.

Джефри Ръмлин, пастор в църквата Дейспринг в Джаксънвил, който говори след ДеСантис, не се съгласи. „В края на деня, с уважение, губернаторе, той не беше боклук“, каза Ръмлин. „Той беше расист.“

(Репортаж от Джулия Харт; Редактиране от Колийн Дженкинс и Дейвид Грегорио)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР