Губернаторът на Белгородска област твърди, че в Грайворонския район прочистването

...
Губернаторът на Белгородска област твърди, че в Грайворонския район прочистването
Коментари Харесай

Продължава прочистването в руската Белгородска област

Губернаторът на Белгородска област твърди, че в Грайворонския регион " прочистването продължава ". Именно това е изразът, който се употребява от съветските служби, а и от съветските организации, които цитират Вячеслав Гладков. Държавната организация ТАСС извежда изразът за антитерористична интервенция в заглавието си, само че няма изясненост към момента точна какво се случва

" Министерството на защитата продължава да почиства територията дружно с органите на реда. "

Вячеслав Гладков се обръща към жителите на региона, които краткотрайно са напуснали домовете си, към този момент да не връщат. Когато това е безвредно, управляващите ще уведомят съответно жителите, твърди губернаторът.

На този стадий информацията е за двама ранени цивилни, няма жертви в хода на спецоперацията. Съобщава се обаче за една умряла жена в хода на евакуацията.

Информацията за ранените, по думите на самия Гладков, ще бъде в допълнение конкретизирана.

" Има информация че в обитаемоте места, в които е навлязъл съперника, има двама ранени мирни поданици. " Преди до тях да могат да стигнат силоваците ", са точните думи на Гладков, който показва и вяра службите оптимално бързо да стигнат до ранените и да съумеят да им окажат здравна помощ.

По-рано сутринта бе обявено, че украинска диверсионна група е атакувала регион в Белгородския край. Източник RT оповестява за боеве в селата Гора-Подол и Козинка. Вчера бе обявено, че най-тежкият случай е станал край град Грайворон . Освен боевете с леко въоръжение, наоколо до местопроизшествията е регистриран и растеж в броя на офанзивите с дронове или на заобиколен огън. Русия изтегля няколко села и разположи спомагателни сили за сигурност в региона.

Информацията бе доказана публично и от Кремъл, докладвано е на съветския президент Владимир Путин, а представителят му Дмитрий Песков съобщи, че се работи по изтласкването и унищожаването на украински диверсанти от територията на Русия, на място има задоволително сили и средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР