Губернаторът на американският щат Юта Спенсър Кокс подписа два закона,

...
Губернаторът на американският щат Юта Спенсър Кокс подписа два закона,
Коментари Харесай

В Юта затягат достъпа до социалните мрежи за тийнейджъри

Губернаторът на американският щат Юта Спенсър Кокс подписа два закона, които трансформират метода, по който младежите ще могат да употребяват обществените мрежи в щата. Според новите разпореждания компании като Meta, Snap и TikTok ще би трябвало да изискват позволение от родителите преди юношите да могат да си създадат регистрация в техните платформи. Освен това законите постановат вечерен час за употребяваме на платформите, наставнически надзор и верификация на възрастта.

Тази нова законодателна самодейност може фрапантно да промени метода, по който обществените мрежи работят с регистрациите на по-младите си консуматори. Освен това се не разрешава на фирмите да „ употребяват разработки или функционалности, които карат малолетните да се пристрастяват към обществените мрежи. “

Засега остава неразбираемо по какъв начин управляващите в Юта имат намерение да постановат тези закони и дали те ще се ползват към към този момент съществуващи регистрации на младежи в обществените платформи. Двата нови закона би би трябвало да влязат в действие идващия март.

Въздействието на обществените мрежи върху подрастващите е много известна тематика в Съединени американски щати, изключително от началото на тази година. Самият глaвен xиpypг нa Cъeдинeнитe щaти и pъĸoвoдитeл нa oбщecтвeнoтo здpaвeoпaзвaнe д-p Bивeĸ Mъpти пpeдyпpeждава, чe 13 гoдини e твъpдe paннa възpacт зa влизaнe в coциaлнитe мpeжи. Законодателите в други щати също обмислят ограничаващи разпореждания във връзка с достъпа на юношите в обществените мрежа.

Не липсват и отзиви, съгласно които сходни дейности се считат за ограничавания на човешките права. Според Electronic Frontier Foundation, отдадена на отбраната на цифровите права и свободи, се опълчва на новите закони в Юта, като от организация считат, че те могат да нарушат прословутата Първа корекция на американската конституция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР