Губернаторът на американският щат Калифорния Гавин Нюсъм заяви, че посещението

...
Губернаторът на американският щат Калифорния Гавин Нюсъм заяви, че посещението
Коментари Харесай

Губернаторът на Калифорния посети Салвадор, за да противодейства на Тръмп

Губернаторът на американският щат Калифорния Гавин Нюсъм съобщи, че визитата му в Салвадор е имало за цел да противодейства на деморализиращите и нездравословни изказвания на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за мигрантите от Централна Америка, съобщи организация " Асошиейтед прес ".

Губернаторът от Демократическата партия акцентира, че желае салвадорците да знаят, че в Съединени американски щати има хора, които се пробват да схванат техните проблеми. След идването си той посети гроба на светеца Оскар Ромеро, салвадорски духовник, погубен през 1980 година поради застъпничеството си за бедните.

Правителството на Тръмп подхваща ограничения за ограничение на помощите за Салвадор, Хондурас и Гватемала. Според Вашингтон приканва тези три страни и Мексико да създадат повече, с цел да попречат на мигрантите да доближават до Съединени американски щати.

Калифорния е щатът с най-голямо салвадорско малцинство в Съединени американски щати. В щата се намира и най-натовареният граничен пункт по американската граница, отбелязва АП.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР