Губернаторът на американския щат Ню Йорк Ендрю Куомо обяви в

...
Губернаторът на американския щат Ню Йорк Ендрю Куомо обяви в
Коментари Харесай

Извънредно положение и транспортна блокада заради тежката зима в САЩ

Губернаторът на американския щат Ню Йорк Ендрю Куомо разгласи в четвъртък изключително състояние поради захлаждането и снеговалежите. Според написаното в " Туитър " той афишира изключителното състояние в град Ню Йорк, на остров Лонг Айлънд и в окръг Уестчестър поради екстремалните естествени условия.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио към този момент подреди да се затворят всички учебни заведения в четвъртък. Той предложи на локалните поданици да си останат у дома и да заобикалят пътувания. Международното летище " Джон Кенеди " краткотрайно спря полетите. Температурата на въздуха в Ню Йорк е към минус 5 градуса, чака се вечерта тя да спадне до минус 12. Мегаполисът е подложен и на въздействието на мощни ветрове. По улиците работят над 1,5 хиляди снегопочистващи машини. По данни на Си Ен Ен през последната седмица поради студа и снега в редица щати починаха общо 16 души. В районите, наранени от неприятното време в четвъртък са анулирани над 3 хиляди полета. в щатите на атлантическото крайбрежие без централно електрозахранване са към 50 хиляди души.

Зимната стихия в североизточната част на Съединените щати провокира безпорядък в напредването. Близо 4000 полети бяха анулирани в четвъртък поради изобилните снеговалежи, съобщи Нова ТВ. В зоната на бурята живеят към 60 милиона души. В Бостън се чака снежна завивка до 45 см, а по крайбрежните региони се образуваха наводнения.

Бурята, наричана " циклон бомба ", се чака да продължи до края на седмицата. След прекъсването на снеговалежите се чака температурите да се намалят до рекордно ниски стойности.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР