Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че

...
Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че
Коментари Харесай

Нов рекорд в Ню Йорк: 799 починали от коронавируса за 24 часа

Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо разгласи, че поради новия ковид (COVID-19) за последните 24 часа са умряли още 799 души в щата, което е следващ връх.

С това общият брой на умрелите в щата към този момент е 7 067 души, което е почти половината от всички умряли в Съединени американски щати.

Броят на хоспитализиранети хора понижава за следващо денонощие, което демонстрира, че се отива към " плато ", увери Куомо, предупреждавайки обаче, в случай че се пренебрегне общественото разграничаване и други ограничения, броят на хората в лечебните заведения още веднъж ще се усили.

Междувременно кметът на град Ню Йорк Бил де Блазио настоя, че ограничаващите ограничения за обществено разграничаване би трябвало да се затегнат .

Изказвайки се на конференция, Де Блазио посочи, че макар че наподобява, че растежът на броя на инфектираните спада, ще бъдат нужни спомагателни ограничения при положение, че " нещата в действителност се влошат ". Същевременно той предизвести, че в този случай рестриктивните мерки могат да бъдат удължени до юни .

По-рано кметът на Ню Йорк съобщи, че сега градските лечебни заведения разчитат на 5 500 респираторни апарата, което би трябвало да е задоволително за идната седмица, при изискване че броят на новозаразените продължава да понижава. Досега в град Ню Йорк са регистрирани 81 800 инфектирани, като над 4 700 от тях са умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР