Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че

...
Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че
Коментари Харесай

Коронавирус: Рекорден ръст на жертвите в Ню Йорк за последното денонощие

Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо разгласи, че броят на умрелите от новия ковид (COVID-19) се е нараснал с рекордните от началото на епидемията 562 души в границите на последните 24 часа, като с това общият брой на жертвите в щата доближава общо 2 935 души, оповестяват американските медии.

Броят на записаните инфектирани в щата е повишен с 10 482 души до общо 102 863 души, като Куомо предизвести, че " кривата продължава да върви нагоре ".

Губернаторът посочи, че щатът не разполага с задоволително респираторни апарати за COVID-19 пациентите си и е в развой на разискване на тематиката с федералното държавно управление, както и с китайската компания Alibaba, по отношение на евентуална помощ във връзка с респираторите.

Той обаче означи, че американското държавно управление може да няма задоволително респираторни апарати за всички щати, тъй че Ню Йорк би трябвало да търси такива от другаде. Щатът се нуждае също по този начин от кревати.

Щатът Ню Йорк е най-засегнатият в Съединени американски щати от епидемията от ковид.

" Ню Йорк е в рецесия. Помогнете на Ню Йорк ", настоя Куомо.

Към момента общият брой на инфектираните с новия ковид в Съединени американски щати е повече от 245 000 души, като от тях са умряли над 6 000 души, демонстрират данните на Университета " Джонс Хопкинс ". /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР