Губернаторът на американския щат Монтана Грег Джанфорте подписа законопроект за

...
Губернаторът на американския щат Монтана Грег Джанфорте подписа законопроект за
Коментари Харесай

В САЩ забраниха използването на TikTok

Губернаторът на американския щат Монтана Грег Джанфорте подписа законопроект за възбрана на активността в щата на китайската компания TikTok. Така Монтана публично стана първият американски щат, забранил известната платформа за шерване на къси видеоклипове, съобщи Ройтерс.

Монтана вкарва законова възбрана за магазините за приложения на фирмите Гугъл и Apple да оферират приложението TikTok на територията на щата. Ограничителната мярка влиза в действие от 1 януари следващата година.

" Забраних TikTok, с цел да защитя персоналните данни на жителите на Монтана от Китайската комунистическа партия ", съобщи губ. Джанфорте, който е републиканец.
Компанията TikTok, която е дъщерна на китайската ByteDance, съобщи, че въведената със законопроекта " противозаконна възбрана на TikTok нарушава правата на хората в Монтана, предоставена им от Първата корекция ". Оттам прибавиха, че ще " бранят правата на потребителите си както във, по този начин и отвън Монтана ".

Компанията по-рано отхвърли да е споделяла каквито и да било данни с китайското държавно управление и разгласи, че няма да го направи даже и това да бъде поискано от нея.
Властите в Монтана, щат с население от малко над 1 милион души, обявиха, че при нарушаване на възбраната на TikTok ще бъдат наложени санкции, които могат да доближат до 10 000 $ дневно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Същото се отнася и за фирмите Гугъл и Apple, които рискуват да бъдат глобени в същия размер, в случай че не съблюдават ограничаващия режим.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР