Губернаторът на американския щат Минесота Тим Уолц призова днес за

...
Губернаторът на американския щат Минесота Тим Уолц призова днес за
Коментари Харесай

Губернаторът на Минесота призовава за край на насилието

Губернаторът на американския щат Минесота Тим Уолц прикани през днешния ден за завършек на съпроводените с принуждение митинги в град Минеаполис, избухнали след гибелта на невъоръжен негър мъж по време на арест, и съобщи, че чака "бързо " правораздаване за забърканите служители на реда, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Уолц даде обещание да бъде обърнато внимание на расовите неравенства, стоящи зад размириците, само че сподели, че първо щатската Национална армия ще постави старания за възобновяване на реда в Минеаполис. "Трябва да възстановим реда в нашето общество, преди да можем да се заемем с въпроса ", сподели той, имайки поради продължаващото от десетилетия расово разделяне в Съединени американски щати. "Не можем да позволим плячкосването и безразсъдството, което продължава ", съобщи губернаторът на Минесота.

В Минеаполис бяха ситуирани 500 военни от Националната армия

Уолц също по този начин се извини за ареста на кореспондент на телевизия Си Ен Ен и неговия екип, отведени от полицията по време на директно отразяване на събитията в Минеаполис. Те бяха освободени към час, откакто бяха задържани.
Смъртта на Джордж Флойд не би трябвало да бъде нещо обикновено в Съединените щати през 2020 година, съобщи през днешния ден предходният президент на страната, демократът Барак Обама, представен от Франс прес.

"Ако желаеме нашите деца да израстват в една страна, която е на висотата на най-големите си идеали, можем и би трябвало да се оправяме по-добре ", написа Обама в официално съобщение. Той добави, че споделя безпокойството, което изпитват пред тази гибел милиони други американци.

Много канадци следят с потрес и смут размириците в някои елементи на Съединени американски щати, само че Канада също има проблеми с расизма, съобщи канадският министър-председател Джъстин Трюдо. "Много канадци с друг генезис следят, като всички канадци, новините от Съединени американски щати с потрес и смут ", сподели той пред кореспонденти.

"Расизмът против чернокожите - расизмът - е действителен. Той е в Съединени американски щати, само че също в Канада и ние знаем, че хората се сблъскват всеки ден със систематична дискриминация, неумишлено предрешение и расизъм против чернокожите ", сподели Трюдо. "Ние в Канада също имаме работа за извършване ", съобщи той.

В Съединени американски щати насилието против чернокожите става все по-видимо с помощта на обществените мрежи

Изказването му е много извънредно, имайки поради, че канадските министър-председатели като цяло се въздържат от разискване на събития, свързани с вътрешните работи на Съединени американски щати, които са основният съдружник и най-големият търговски сътрудник на Канада, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР