Губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис, възприеман като евентуален

...
Губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис, възприеман като евентуален
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида ограничава със закон гласуването по пощата

Губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис, възприеман като възможен претендент на изборите за президент през 2024 година, подписа изборен закон, който лимитира гласуването по пощата. Критици на мярката възразяват, че тя ще засегне малцинствата, съобщи Франс прес.

Законът постанова по-специално условие за документ за идентичност, с цел да може да се гласоподава по пощата, лимитира наличността на пощенските кутии, в които се пускат бюлетините и не разрешава потреблението на частни средства за финансиране на изборни разноски, показва Българска телеграфна агенция. Десантис, който е републиканец и последовател на Доналд Тръмп, подписа закона в Палм Бийч, близо до резиденцията на някогашния държавен глава в Мар-а-Лаго. Събитието се излъчваше по консервативната телевизия Фокс нюз.

" Пощенските кутии би трябвало да бъдат следени, вие не можете да оставите тези кутии без наблюдаване ", сподели Десантис пред последователи на Тръмп.
Законът разрешава да се подсигурява, че гласовете на жителите на Флорида ще се записват при цялостна бистрота и честност, показва още губернаторът на щата.

Тръмп, който не призна провалянето си пред Джо Байдън на изборите през ноември, оспорваше надеждността на вота по пощата, употребен в по-голямата част от гласоподаватели на демократите. Именно тези бюлетини наклониха везните в интерес на Байдън.

Според критици на закона във Флорида той е признат единствено поради един единствен човек - Тръмп. Противниците на мярката споделят, че той лимитира достъпа до урните, основава бариери и трудности, които оказват влияние върху всички гласоподаватели от Флорида и накърнява по един несъразмерен метод способността на черните, латиносите и на инвалидите да гласоподават. Лична карта в Съединени американски щати няма, а самоличността значително се ревизира посредством шофьорската брошура, която хората, които не имат коли, не постоянно имат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР