Гуардиола: Менди се завръща в първия съставМениджърът на Манчестър Сити

...
Гуардиола: Менди се завръща в първия съставМениджърът на Манчестър Сити
Коментари Харесай

Гуардиола: Менди се завръща в първия състав

Гуардиола: Менди се завръща в първия състав
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола удостовери, че Бенжамен Менди се завръща в състава на първенците след дълго неявяване заради травма. Той може да вземе присъединяване в реванша за Карабао Къп против Бъртън Албиън в сряда. Френският национал е в лазарета на,,гражданите “ от ноември насам, откакто получи нова контузия на коляното, само че бе сниман в подготовка на отбора преди втория мач с тима от Първа лига, управителен от Найджъл Клъф. Реваншът сред двата тима е протоколен, откакто Сити разгроми непретенциозния си противник с 9:0 в първата среща на,,Етихад “.

,,Бенжамен е в тима, той ще пътува с нас. Може би ще стартира от пейката. Резултатите демонстрират, че той не ни липсваше толкоз доста през последните две години, само че на мен персонално ми липсваше. Той е играл малко за нас и ще му е нужно време, преди да се приспособява още веднъж към стила игра, който практикуваме “, показа испанският експерт на конференцията. Менди игра за последно в формален дуел на 11 ноември при успеха вкъщи с 3:1 над градския противник от Юнайтед, само че завръщането му за,,небесносините “ е добре пристигнало в борбата с Ливърпул за първата позиция. Гуардиола употребява Фабиан Делф, Аймерик Лапорт, Олександър Зинченко и неотдавна Данило като заместници на Менди с изменчив триумф през последните към два месеца.

Имайки поради резултатът от първия мач и идния дуел с Бърнли за ФА Къп през уикенда, Гуардиола евентуално ще даде късмет на по-младите в състава да се изявят. Очаква се Аро Мурич, Ерик Гарсия, Тейлър Ричардс, Икер Поцо, Феликс Нмеча и Ян Карло Поведа да се включат в мачовете с Бъртън и Бърнли.,,Някои от младите ще играят, други ще бъдат на аварийна пейка. Двама или трима ще са титуляри, двама-трима на пейката. Кевин Бройне сигурно ще е на терена “, приключи испанецът. В шампионата на,,гражданите “ им следва посещение на Нюкасъл. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР