Гуардиола: Маркизио е отличен футболист, но не влиза в плановете

...
Гуардиола: Маркизио е отличен футболист, но не влиза в плановете
Коментари Харесай

Гуардиола: Маркизио е отличен футболист, но не влиза в плановете ни

Гуардиола: Маркизио е отличен футболист, само че не влиза в проектите ни
Манчестър Сити не демонстрира интерес към полузащитника Клаудио Маркизио, съобщи мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола. Маркизио тази седмица разтрогна контракта си с Ювентус и стана свободен сътрудник.

"Искам да поздравя Клаудио за забележителната му кариера. Той организира превъзходен интервал в Ювентус и Италия. Ние не се интересуваме от него, защото съставът ни към този момент е сформиран", съобщи Гуардиола, представен от "Manchester Evening News". Вчера стана ясно, че халфът на "гражданите" Кевин де Бройне ще отсъства от терена към три месеца и английската преса предвижда, че Гуардиола в тази връзка може да насочи вниманието си към Маркизио. Интерес към опитния италиански футболист демонстрират Пари Сен Жермен и тимове от Китай.

Маркизио е младеж на Ювентус и игра за първия отбор от 2005 година През 2016 година скъса връзки в коляното и възобновяване му продължи дълго време, а по-късно се появяваше рядко в игра. С фланелката на Юве той изигра общо 389 мача, в които осъществя 37 гола. Стана първенец на Италия седем пъти, четири пъти завоюва Копа Италия и три пъти Суперкупата на страната, два пъти стига до финала на Шампионската лига. Халфът организира цялата си кариера в Ювентус, като се изключи къс интервал, в който бе преотстъпен на Емполи за един сезон. За националния тим на Италия Маркизио взе присъединяване в 55 мача и вкара 5 гола. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР