GSMarena съобщи, че технологията mini-LED е достигнала необходимото ниво на

...
GSMarena съобщи, че технологията mini-LED е достигнала необходимото ниво на
Коментари Харесай

Технологията mini-LED може съществено да подобри показателите на LCD дисплеите

GSMarena заяви, че технологията mini-LED е достигнала нужното равнище на развиване и тази година е пусната в деяние първата поточна линия за серийно произвеждане. Масовото произвеждане на сходни екрани към този момент не е почнало. Предполага се, че mini-LED подсветката в IPS екраните може да промени промишлеността.

Технологията mini-LED дава опция за повишение на яркостта, контраста, точността на възпроизвеждане на цветовете и намаление на употребяваната сила. На доктрина, тя може да се конкурира с AMOLED технологията при предходното равнище на индустриални разноски. Освен това, новата технология може да усъвършенства работата на HDR функционалността за LCD екраните.

Идеята е да се употребява доста огромен брой източници на светлина. Така да вземем за пример, в обичайния екран за смарт телефони с размер на диагонала 5 инча, се употребяват 25 светодиодни блока. При потреблението на mini-LED технологията броят излъчващи светлина блокове доближава 9-10 хиляди. По този метод се реализира по-добра работа на HDR функционалността и по-точен надзор на подсветката.

В вероятност мини-LED технологията се чака да се трансформира в микро-LED. Засега се изисква промяна на точността на цветовете след производството на mini-LED панела, с цел да се получи сходство с днешните екрани. Ако и този проблем бъде решен, в действителност можем да чакаме огромни промени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР