Грузия смята да развива партньорството си със западните страни и

...
Грузия смята да развива партньорството си със западните страни и
Коментари Харесай

Грузия обяви пълна готовност за влизане в НАТО

Грузия счита да развива партньорството си със западните страни и НАТО , съобщи министър председателят на страната Георгий Гахария, отбелязвайки 12-ата годишнина от експлоадирането на петдневната руско-грузинска война.

Тогава съветски войски откъсват от Грузия региона Южна Осетия и по-късно прогласяват на нейна територия обособена " република ", която и до през днешния ден не е приета от интернационалната общественост.

" Продължаваме да задълбочаваме партньорството по стратегическите ни посоки - НАТО, Съединени американски щати и Европейски Съюз Днес Грузия е изцяло подготвена за влизане в НАТО. Партньорите ни виждат и правят оценка това. Това е развой и ние безусловно ще го доведем до дъно. " - съобщи Гахария в субботу, представен от Дойче веле.
 Мнозинството в Съвета за сигурност поддържа Грузия против съветската експанзия
Мнозинството в Съвета за сигурност поддържа Грузия против съветската експанзия

Подкрепа за независимостта и суверенитета...

Той акцентира, че евроатлантическата интеграция и мирното развиване на страната са наложително изискване за възобновяване на териториалната целокупност на Грузия.

Гахария и президентът на страната Саломе Зурабишвили през днешния ден сервираха венци в чест на починалите грузински военни, отбранявали страната против съветската експанзия през август 2008 година

Междувременно американският държавен департамент прикани Русия да изтегли войските си от територията на Грузия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР