Грузия, Гърция и Хърватия са начело в списъка на най-безопасните

...
Грузия, Гърция и Хърватия са начело в списъка на най-безопасните
Коментари Харесай

България извън класация за най безопасните европейски туристически дестинации

 Грузия, Гърция и Хърватия са отпред в листата на най-безопасните европейски страни за пътешестване по време на пандемията от ковид. Списъкът на дестинациите беше оповестен от European Best Destinations, предава Канал 3. Авторите на изследването са присъединили в листата 13 страни и 18 града.

Португалия (по-специално Азорските острови, Алентежу и Алгарве), Румъния (Сибиу), Черна гора (Котор), Полша (Варшава, Гданск), Австрия (Виена), Словения (Бохин), Литва (Вилнюс), Латвия (Рига), Финландия (Оулу) и Малта също бяха измежду предложени места за отдих. Тбилиси е включен в листата на грузинските курорти, Корфу и Превеза от гръцките курорти, а Цавтат, Загреб и Риека от хърватските курорти.

Тбилиси е включен в листата на грузинските курорти, Корфу и Превеза от гръцките курорти, а Цавтат, Загреб и Риека от хърватските курорти. Според портала, посочените дестинации са били по-слабо наранени от ковид, също така там прецизно се съблюдават хигиеничните условия: в заведенията за хранене и хотелите постоянно се сменят филтри за климатизация, въведен е режим на носене на маски се съблюдава обществената отдалеченост.

Освен това множеството хотели се намират наоколо до градски лечебни заведения, които от своя страна имат повече кревати на човек, в сравнение с в други европейски страни. По-рано специалистите изброиха най-безопасните плажове на европейските курорти по време на пандемията.

В листата бяха гръцкият град Превеза, където се намира известният плаж Monolife, с широчина 80 метра и дължина 22 километра, 20-километровият плаж Компорта в региона на Алентежу в Португалия и 35-километровата пясъчна линия на полския полуостров Хел. СподелиПриятел
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР